Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Jenny van Gimst & Griet Mertens

Waar

Kunst- en erfgoedcentrum Hofke van Chantraine
Kerkstraat 46, 2360 Oud-Turnhout

Wanneer

tot

Open op:

  • Vrijdag - zaterdag van 13:00 tot 18:00
  • Zondag van 10:00 tot 18:00

Prijs

gratis

Basistarief: 0,00 €
Voor Van Gimst is realisme het vertrekpunt om het pure te vinden. Haar ultieme betrachting is om beter te kijken en het object als het ware uit te kleden om het volle karakter ervan weer te geven. Zelf noemt zij het ‘The art of seeing’: realisme is niet het realistische schilderen, maar een manier waarop een schilder communceert met het object. www.jennyvangimst.be Keramiek is voor Mertens een ...
Voor Van Gimst is realisme het vertrekpunt om het pure te vinden. Haar ultieme betrachting is om beter te kijken en het object als het ware uit te kleden om het volle karakter ervan weer te geven.

Zelf noemt zij het ‘The art of seeing’: realisme is niet het realistische schilderen, maar een manier waarop een schilder communceert met het object.

www.jennyvangimst.be

Keramiek is voor Mertens een zoektocht naar perfecte harmonie en structuur. Architectuur is een dankbare inspiratiebron en evolueert in het artistieke proces naar sculpturale vormen die nauwelijks herkenbaar zijn.

‘De schoonheid van het verval’ is een dankbaar thema: materie, technieken en de esthetiek leiden naar contrasten in vormgeving.

www.descherf.be

Bron: UiTinVlaanderen.be