Overslaan en naar de inhoud gaan
 

de Singer

Waar

Cultuurhuis De Warande
Warandestraat 42, 2300 Turnhout

Wanneer

Deze activiteit is afgelopen

Prijs

€ 14.0

Kansentarief voor UiTPAS Kempen: 2.8

Basistarief: 14,00 €
Let op! Deze voorstelling speelt in de Singer! Dirk Serries werd net 50 en dat vieren we in de Singer met een uniek concert. Na verschillende concerten van zijn improvisatiegroepen maken we nu kennis met zijn minimalistische muziek. Onder de noemer TONUS stelt hij een nieuwe grafische score voor in twee delen. Die ontstond in 2017 tijdens een residentie in Jazzcase Neerpelt en is opgebouwd ...
Let op! Deze voorstelling speelt in de Singer!

Dirk Serries werd net 50 en dat vieren we in de Singer met een uniek concert. Na verschillende concerten van zijn improvisatiegroepen maken we nu kennis met zijn minimalistische muziek. Onder de noemer TONUS stelt hij een nieuwe grafische score voor in twee delen. Die ontstond in 2017 tijdens een residentie in Jazzcase Neerpelt en is opgebouwd rondom één van Martina Verhoevens pianomotieven.

 


Tonus betekent letterlijk de spanningstoestand van een spier. Op muzikaal vlak is het een verwijzing naar de discipline van de muzikanten om elke noot even zuiver te spelen. Ook de ruimte tussen elke gespeelde noot staat centraal. De muziek is zowel voor de muzikanten als de luisteraars een stijloefening in discipline, geduld en verfijning.

 


 

Reservaties

Bestel tickets