Overslaan en naar de inhoud gaan
 

DETHLEFF (14+)

Waar

Cultuurhuis De Warande
Warandestraat 42, 2300 Turnhout

Wanneer

Deze activiteit is afgelopen

Prijs

€ 14.0

Kansentarief voor UiTPAS Kempen: 2.8

Basistarief: 14,00 €
Humor en ontroering gaan hand in hand in de nieuwe voorstelling van het Kempense duo De Mannschaft. Dethleff is de jongen met de lelijkste naam ter wereld. Hij is genoemd naar de caravan waarin hij verwekt is. Zijn vader heeft al lang een ander gezin en zijn moeder verhuist elke twee jaar. Dethleff moet altijd mee. Maar hij is het beu. Het verhuizen, het moeten spellen van zijn naam, het ...
Humor en ontroering gaan hand in hand in de nieuwe voorstelling van het Kempense duo De Mannschaft.

Dethleff is de jongen met de lelijkste naam ter wereld. Hij is genoemd naar de caravan waarin hij verwekt is. Zijn vader heeft al lang een ander gezin en zijn moeder verhuist elke twee jaar. Dethleff moet altijd mee. Maar hij is het beu. Het verhuizen, het moeten spellen van zijn naam, het alleen zijn, het gepest. Hij wil niet meer verder en neemt de trap naar de vijftiende verdieping, het dak. Zijn besluit staat vast. Tot Kayleigh aan zijn mouw trekt, de zotte doos van de dertiende verdieping.

 

Na het succesvolle en aangrijpende ‘LIV’, een voorstelling over kanker, maakt De Mannschaft theater voor jongeren over het beladen thema zelfdoding. ‘DETHLEFF’ gaat over twee verdwaalde zielen die samen de weg zoeken, over eenzaamheid. Maar vooral over keihard leven, over plezier maken tot je bijna sterft van het lachen. Met hun warme verhalen boordevol humor laten theatermakers Stijn Van de Wiel en Michai Geyzen ook jongeren niet onberoerd.

 

"170 jongeren hingen werkelijk aan hun lippen: juiste vibes, juiste humor, juiste taal, stevige dynamiek, stevig onderwerp (een meisje van 15 dat sterft aan kanker) dat vanuit vele hoeken wordt aangegaan." (jeugdprogrammator An Joseph over 'LIV')

 

Reservaties

Bestel tickets