Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Geleide rondleiding: Bekenden en onbekenden op het oude kerkhof

Waar

Kerkhof Kwakkelstraat, Kwakkelstraat 135, 2300 Turnhout
Kwakkelstraat 135, 2300 Turnhout

Wanneer

Deze activiteit is afgelopen

Prijs

€ 2.0

Kansentarief voor UiTPAS Kempen: 0.4

Basistarief: 2,00 €
Is een kerkhof alleen maar een plaats waar de overledenen rusten? Een dodenakker in afwachting dat deze worden opgenomen in het hiernamaals, met als herinnering een kruis, grafzerk en soms een kapelletje? Of schuilt er meer achter deze attributen? Achter de symboliek van de dodentaal die op deze 200 jaar oude begraafplaats gesproken wordt, zit vaak een boeiend verhaal. Ze kenmerkt de persoon ...
Is een kerkhof alleen maar een plaats waar de overledenen rusten? Een dodenakker in afwachting dat deze worden opgenomen in het hiernamaals, met als herinnering een kruis, grafzerk en soms een kapelletje? Of schuilt er meer achter deze attributen?

Achter de symboliek van de dodentaal die op deze 200 jaar oude begraafplaats gesproken wordt, zit vaak een boeiend verhaal. Ze kenmerkt de persoon die er begraven ligt. Wij bogen niet op grote namen die hier rusten. Het zijn vaak eenvoudige mensen die hun stukje aan de stad hebben toegevoegd. Dat stukje is voor velen nu nog altijd voelbaar en zo houdt het deze dodenakker levendig.

Kortom, boeiende verhalen die hier verborgen liggen en die door de gids voor u tot leven worden gebracht.

Bron: UiTinVlaanderen.be