Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Geleide stadswandeling: Heizijdse Velden, ontwikkelingen ten noorden van het kanaal

Waar

Boothuis
Nieuwe Kaai, 2300 Turnhout

Wanneer

Deze activiteit is afgelopen

Prijs

€ 2.0

Kansentarief voor UiTPAS Kempen: 0.4

Basistarief: 2,00 €; < 18 jaar: 0,00 €
Vertrek: Boothuis, Nieuwe Kaai Decennialang vormde de vaart de noordelijke grens van onze stad. Enkel de bewoners van wijk Brug II hadden het gewaagd zich ‘over het water’ te vestigen. Met de ontwikkeling van de Heizijdse Velden is deze omgeving snel aan het veranderen. Een woonzorgcentrum, appartementen, ééngezinswoningen gecombineerd met sociale woningbouw nemen de plaats in van het ...
Vertrek: Boothuis, Nieuwe Kaai

Decennialang vormde de vaart de noordelijke grens van onze stad. Enkel de bewoners van wijk Brug II hadden het gewaagd zich ‘over het water’ te vestigen. Met de ontwikkeling van de Heizijdse Velden is deze omgeving snel aan het veranderen. Een woonzorgcentrum, appartementen, ééngezinswoningen gecombineerd met sociale woningbouw nemen de plaats in van het eeuwenoude landbouwgebied. Met de stadsboerderij, een speelpark, waterpartijen, wandel- en fietspaden hoopt de stad het groene karakter van deze nieuwe stadsuitbreiding deels te bewaren.
Tijdens deze wandeling observeren en beleven we de reeds uitgevoerde werken, en bespreken we wat de toekomst voor dit nieuwe stadsdeel in petto heeft.

Bron: UiTinVlaanderen.be