Overslaan en naar de inhoud gaan
 

John Primer & The Real Deal Bluesband (VS) + Doghouse Sam & his Magnatones

Waar

Cultuurhuis De Warande
Warandestraat 42, 2300 Turnhout

Wanneer

Deze activiteit is afgelopen

Prijs

€ 19.0

Kansentarief voor UiTPAS Kempen: 3.8

Basistarief: 19,00 €; -26: 12,00 €
Award-winnende gitarist en zanger in de beste Chicagobluestraditie John Primer behoeft geen introductie in bluesmiddens. Zo is hij één van de laatste levende legenden van de Chicago blues. In 1963 verhuist de jonge Primer naar Chicago. Daar speelt hij in allerlei bands en treedt er op in de bekende bluesclubs. Al snel wordt zijn talent opgemerkt door onder andere Willie Dixon die hem inlijft ...
Award-winnende gitarist en zanger in de beste Chicagobluestraditie

John Primer behoeft geen introductie in bluesmiddens. Zo is hij één van de laatste levende legenden van de Chicago blues.

In 1963 verhuist de jonge Primer naar Chicago. Daar speelt hij in allerlei bands en treedt er op in de bekende bluesclubs. Al snel wordt zijn talent opgemerkt door onder andere Willie Dixon die hem inlijft in zijn Chicago All Stars band. Ook Muddy Waters was het talent van Primer niet ontgaan en huurde hem in als bandleider, gitarist en openingsact. Na de dood van Waters ging hij aan de slag bij de al even legendarische Magic Slim.

Pas rond midden jaren ‘90 breekt hij ook als soloartiest door bij het grote publiek. In 1995 verschijnt het album ‘The Real Deal’ op het Atlantic (Warner-)label. Er volgen vele albums voor diverse labels als Wolf Records, Telarc Records en Delta Groove. Pure muziek, recht uit het hart: The Real Deal!

Bron: UiTinVlaanderen.be