Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Lancering kaartspel 'Primes'

Waar

Nationaal Museum van de Speelkaart
Druivenstraat 18, 2300 Turnhout

Wanneer

Deze activiteit is afgelopen

Prijs

gratis

Basistarief: 0,00 €
In aanwezigheid van de bekende prof. dr. Jean Paul Van Bendegem (VUB) wordt op zaterdag 13 oktober 2018 een gloednieuw kaartspel gelanceerd: Primes, een spel over priemgetallen. De meeste mensen weten wel dat een priemgetal enkel deelbaar is door 1 en door zichzelf. Maar in wetenschappelijke context is het gegeven veel complexer. Als eerbetoon aan zijn overleden vader ontwierp Jan Pelssers dit ...
15+
In aanwezigheid van de bekende prof. dr. Jean Paul Van Bendegem (VUB) wordt op zaterdag 13 oktober 2018 een gloednieuw kaartspel gelanceerd: Primes, een spel over priemgetallen.

De meeste mensen weten wel dat een priemgetal enkel deelbaar is door 1 en door zichzelf. Maar in wetenschappelijke context is het gegeven veel complexer. Als eerbetoon aan zijn overleden vader ontwierp Jan Pelssers dit kaartspel over priemgetallen. Het wordt gespeeld met alle priemgetallen tussen 10 en 60, in vier kleuren en met twee jokers. Bedoeling is om je medespelers af te troeven met sterke combinaties. Elke ronde is er één winnaar.

‘Primes’ wordt op zaterdag 13 oktober om 14 uur voorgesteld op een gepaste locatie: het Nationaal Museum van de Speelkaart! Prof. dr. Jean Paul Van Bendegem (VUB) zal bij de lancering aanwezig zijn. Na de presentatie volgen demonstraties en kun je het spel zelf spelen én aanschaffen. Iedereen is welkom!

Bron: UiTinVlaanderen.be