Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Marieke en Lowieke - Jef Louisa Versmissen

Waar

Zaal Reynaert
Maurits Pottersstraat 1, 2350 Vosselaar

Wanneer

Deze activiteit is afgelopen

Prijs

gratis

Basistarief: 0,00 €
1914. Marieke is de knappe dochter van meester Sus, die zich wel liever monsieur François laat noemen. En Lowieke is de avontuurlijke zoon van de plaatselijke cafébaas. Als Marieke en Lowieke niet in het hooi aan het stoeien zijn, dan zitten ze achter elkaar in het bos. En dat heeft meester Sus niet graag. Dan valt het Duitse leger binnen. Lowieke geeft zich op als vrijwilliger en vertrekt ...
1914. Marieke is de knappe dochter van meester Sus, die zich wel liever monsieur François laat noemen. En Lowieke is de avontuurlijke zoon van de plaatselijke cafébaas. Als Marieke en Lowieke niet in het hooi aan het stoeien zijn, dan zitten ze achter elkaar in het bos. En dat heeft meester Sus niet graag. Dan valt het Duitse leger binnen. Lowieke geeft zich op als vrijwilliger en vertrekt naar het front. Marieke blijft achter, alleen, zwanger. Schande. Dus duikt ze onder. In het café van de vader van Lowieke. Hij vertelt u hun triestige liefdesverhaal.

Jef Louisa Versmissen, afkomstig uit Vosselaar, schreef deze monoloog naar aanleiding van de herdenking van De Groote Oorlog. Een mooie brug naar Erfgoeddag, zondag 22 april.

Tijd: 20.00 uur
Locatie: zaal Reynaert
Tickets: gratis, n.a.v. Erfgoeddag 2018
Reserveren: via e-loket op www.vosselaar.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Reservaties

www.vosselaar.be