Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Mindfulness basistraining

Waar

Well2DAY-centrum Turnhout
De Merodelei 19, 2300 Turnhout

Wanneer

wo 09 oktober 2019 om 19:30

Prijs

€ 275.0 Basistarief: 275,00 €; Leden van De VoorZorg prov. Antwerpen: 165,00 €
Heb je er al eens eventjes bij stilgestaan dat je vele dingen automatisch doet? Je tanden poetsen, douchen … Je gedachten dwalen vaak af naar wat allemaal nog gedaan moet worden. Mindfulness leert om met je volledige aandacht in het hier en nu te zijn. Dit heeft als positief gevolg dat er minder ruimte is om te piekeren, je meer oog zal hebben voor de kleine dingen. De training is gebaseerd op ...
Heb je er al eens eventjes bij stilgestaan dat je vele dingen automatisch doet? Je tanden poetsen, douchen … Je gedachten dwalen vaak af naar wat allemaal nog gedaan moet worden. Mindfulness leert om met je volledige aandacht in het hier en nu te zijn. Dit heeft als positief gevolg dat er minder ruimte is om te piekeren, je meer oog zal hebben voor de kleine dingen.

De training is gebaseerd op twee pijlers: de cognitieve therapie en mindfulness. Cognitieve therapie gaat uit van de interactie tussen gevoelens, gedachten en gedrag en is gebaseerd op de vaststelling dat negatieve gedachten kunnen bijdragen tot psychische klachten. Stresserende gebeurtenissen kunnen leiden tot dergelijke negatieve gedachten en onderhouden zo negatieve gevoelens en lichamelijke spanningen.
De tweede pijler is mindfulness, ook wel aandachtstraining genoemd. Het is een meditatietechniek die reeds meer dan 2 500 jaar oud is en die je moment na moment opnieuw contact laat maken met het nu.

Via de training leer je rechtstreeks met negatieve gedachten, emoties en spanningen omgaan. Zo krijg je de mogelijkheid om bewust aandacht te geven aan stresserende gebeurtenissen. Daardoor ontstaat uiteindelijk een innerlijke vrijheid.

De trainingen worden gegeven door gekwalificeerde trainers. Aan de hand van een verkennende vragenlijst wordt nagegaan of deze training geschikt is voor jou.

De regionale dienstencentra van Thuiszorg Antwerpen vzw en Thuiszorg Arbeid en Gezondheid vzw in samenwerking met De VoorZorg Well2DAY.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Reservaties

Well2DAY@devoorzorg.be
Telefoon: 03 285 43 53