Overslaan en naar de inhoud gaan
 

online editie Nagedacht met Maarten Boudry en Rogier De Langhe

Waar

online
nvt , 2300 Turnhout

Wanneer

Deze activiteit is afgelopen

Prijs

gratis

Basistarief: 0,00 €
Joël De Ceulaer nodigt voor de laatste Nagedacht van het seizoen Maarten Boudry, wetenschapsfilosoof UGent, en Rogier De Langhe, economiefilosoof UGent, uit om dieper in te zoomen op grote vragen uit de actualiteit. Met een voorzet van minister van staat Jos Geysels gaan zij online met elkaar in gesprek. Maarten Boudry, wetenschapsfilosoof verbonden aan de UGent, schrijft regelmatig voor ...
Joël De Ceulaer nodigt voor de laatste Nagedacht van het seizoen Maarten Boudry, wetenschapsfilosoof UGent, en Rogier De Langhe, economiefilosoof UGent, uit om dieper in te zoomen op grote vragen uit de actualiteit. Met een voorzet van minister van staat Jos Geysels gaan zij online met elkaar in gesprek.

Maarten Boudry, wetenschapsfilosoof verbonden aan de UGent, schrijft regelmatig voor bekendere bladen zoals De Morgen, De Standaard, Volkskrant en Knack, maar hij schreef dit jaar ook al een boek met de toepasselijke titel Eerste hulp bij pandemie: Van Achterafklap tot Zwarte Zwaan. Niet alleen trouwens, maar wel samen met niemand minder dan gastheer Joël De Ceulaer. Boudry stelt zich vragen bij schoenmakers die niet bij hun leest blijven, zeker als deze als zogenaamd expert een podium krijgen.

Rogier De Langhe is economiefilosoof, eveneens verbonden aan de Ugent. Hij ziet dat het coronavirus polariseert. Hier schreef hij niet zo lang geleden een opiniestuk rond, en verdeelde de toekomstkijkers in twee overkoepelende kampen; de Growthers en de Base-raters. Hij plaatst zichzelf in het kamp dat zich zorgen maakt. “Anderen doen dat niet. Ze hebben ongelijk. Niet omdat ik zeker ben dat ik gelijk heb, maar omdat ze te zeker zijn dat ze gelijk hebben.”

podcast Nagedacht
Na de voorstelling kan je deze aflevering van Nagedacht ook herbeluisteren via een podcast.

Bron: UiTinVlaanderen.be