Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Tentoonstelling ‘O.T.A.’ (Oei Tiong An) | Iswanto Hartono

Waar

Kunst- en erfgoedcentrum Hofke van Chantraine
Kerkstraat 46, 2360 Oud-Turnhout

Wanneer

tot

Open op:

  • Donderdag - zondag van 13:30 tot 17:00

Prijs

gratis

Basistarief: 0,00 €
Voor hij met zijn kunstenaarscollectief RUANGRUPA neerstrijkt op Documenta 15 in Kassel in 2022 komt Iswanto Hartono voor een solotentoonstelling naar het Hofke van Chantraine. Hartono leeft en werkt in Jakarta/Jogjakarta, Indonesië. Opgeleid als architect heeft hij een grote interesse in structuur, vorm en alternatief gebruik van ‘ruimte’. Met zijn interdisciplinaire aanpak concentreert hij ...
Voor hij met zijn kunstenaarscollectief RUANGRUPA neerstrijkt op Documenta 15 in Kassel in 2022 komt Iswanto Hartono voor een solotentoonstelling naar het Hofke van Chantraine.

Hartono leeft en werkt in Jakarta/Jogjakarta, Indonesië. Opgeleid als architect heeft hij een grote interesse in structuur, vorm en alternatief gebruik van ‘ruimte’. Met zijn interdisciplinaire aanpak concentreert hij zich op thema’s zoals geschiedenis, tijd en ruimte. Indonesische tradities, de zoektocht naar identiteit, verbinding tussen het verleden en het heden zijn de rode draad in zijn werk.

In het Hofke toont Iswanto Hartono O.T.A. wat verwijst naar de naam van zijn vaders grootvader. De tentoonstelling is een persoonlijke reis door het leven van zijn overgrootvader aan de hand van verhalen en mythes. Tevens zoekt hij verbanden en kijkt hij naar het grotere geheel van de Indonesische sociale en politieke turbulenties gedurende de Nederlandse kolonisatie, de Japanse bezetting en het onafhankelijkheidstijdperk.

www.iswantohartono.com

Bron: UiTinVlaanderen.be