Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Turnhout: Natuurpunt museum en ecologische tuin - geannuleerd

Waar

Natuurpunt Museum
Graatakker 11, 2300 Turnhout

Wanneer

Deze activiteit is afgelopen

Prijs

€ 9.5

Kansentarief voor UiTPAS Kempen: 1.9

Basistarief: 9,50 €
We bezoeken het Natuurpunt Museum en de natuurtuin. In het Natuurpunt Museum wordt in vier tentoonstellingsruimten de relatie gelegd tussen natuur en erfgoed. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de collectie, naast oude films en historische kunstwerken. De diepe tuin is ingericht als natuurtuin. De tuin bevat nog veel oorspronkelijk elementen, vooral houtgewassen zoals de monumentale ...
18+
We bezoeken het Natuurpunt Museum en de natuurtuin. In het Natuurpunt Museum wordt in vier tentoonstellingsruimten de relatie gelegd tussen natuur en erfgoed. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de collectie, naast oude films en historische kunstwerken.

De diepe tuin is ingericht als natuurtuin. De tuin bevat nog veel oorspronkelijk elementen, vooral houtgewassen zoals de monumentale wierookcypres.

Verder zijn nieuwe elementen ingebracht waaronder de insectenhoek met bijenhotel en een educatieve poel. Deze laatste wordt gevoed met het dakwater van het huis.

Langs het pad is een bloemenweide ingezaaid. Met de restanten van de opgebroken parking werd een rotstuintje gebouwd. Houtstapels zorgen voor schuil- en overwinteringsplaatsen voor kleine zoogdieren.
- afspraak om 13.30 uur aan Natuurpunt Museum, Graatakker 11 in Turnhout; einde om 15 uur
-9,50 euro - UiTPAS 4,25 euro

Bron: UiTinVlaanderen.be

Organisatie

DINAMO