Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Weekend van de amateurkunsten - Cultuurdienst i.s.m. kunstenaars

Waar

Diverse locaties in Vosselaar
meerdere straten , 2350 Vosselaar

Wanneer

Deze activiteit is afgelopen
Onder de hashtag #Powered bij WAK komen de amateurkunstenaars overal weer naar buiten. Opnieuw zetten ook een heel aantal Vosselaarse kunstenaars hun schouders onder dit project. We exposeren hun beeldende werken, schrijfsels en muziek op de stemmige locaties van de Onze-Lieve-Vrouwekerk, de oude pastorij en het Mariapark. Tentoongestelde beeldende werken staan in dialoog met geschreven ...
Onder de hashtag #Powered bij WAK komen de amateurkunstenaars overal weer naar buiten.

Opnieuw zetten ook een heel aantal Vosselaarse kunstenaars hun schouders onder dit project.
We exposeren hun beeldende werken, schrijfsels en muziek op de stemmige locaties van de Onze-Lieve-Vrouwekerk, de oude pastorij en het Mariapark. Tentoongestelde beeldende werken staan in dialoog met geschreven teksten, poëzie en muzikale interludes. Een boeiende wandeling doorheen de kunsten!

Er zijn drie kunstenaars, drie stijlen en één thema te ontdekken. Drie verschillende kunstenaars beeldden in de 14 staties van de Kruisweg dezelfde onderdelen uit het lijdensverhaal van Jezus uit. Het atelier van Hendrik Peeters en Pierre Divoort, Simon Goossens en Remi Lens deden dit, geïnspireerd door de kunststroming van de tijd waarin ze leefden, op heel verschillende wijze. Het academisme van de 19de eeuw had immers plaats gemaakt voor modernisme en expressionisme in de 20ste eeuw.

Tijdens de tentoonstelling worden de werken naast elkaar geplaatst en kan je de stijlen vergelijken.
Verder worden de restauratieplannen voor de Kruisweg in de OL Vrouwekerk voorgesteld door doorlopende rondleidingen, infoborden en een presentatie.

Organisatie

cultuurdienst - Famke Proost